onsdag 7 maj 2008

Jag har hittat till att göra kort också=)


Det är ju jätte roligt och inser att det kommer att behövas ännu mer material... Beställde 2 underbara stäplar från Carina W. Åh vad de är fina! De kom med posten idag, men jag har inget att montera dem på, så nu får jag leta reda på en bra butik på nätet och beställa=) Jag insåg också att jag hade för lite Promaker pennor, men det kanske går lika bra med akvarellpennorna som jag har kvar från tidigare..? =?


Här är två kort som jag gjorde igår. Jag är nyfiken på vad ni tycker... både ris och ros. Allt för att göra det bättre nästa gång, eller därefter för det kanske blir något fler redan ikväll..


Ha de gott!

3 kommentarer:

Maritha/Dilorf sa...

Fina kort! Jag färglägger nästan BARA med akvarellpennor, så det går så bra så.. :D

Sissi sa...

Tack för kommentaren i min blogg =)
Du gör också jättefina saker!

Karin sa...

Kul att du hittat till kortmakeriet du också! akta dig bara - du kommer aldrig vilja sluta nu när du satt igång! :D

Jag körde bara på akvarellpennor till en början. Nu har jag fått ett par promarkers att leka med också -vilket förvisso är roligt- men akvarellen är ändå favoriten. Det tar lite längre tid men blir mycket snyggare om du frågar mig! Det finns säkert vissa som rynkar på näsan åt det, men ibland blandar jag lite också... Ivory och blush till hud och kinder och akvarell till resten.

Dina kort är jättefina med komposition och färgval! Nåt ris vill jag inte ge dig, men gärna lite tips på vägen för att utvecklas snabbare.

1. Det blir snyggt att rita en skugga med en ljust grå promarker runt stämpelmotivet (om man inte orkar göra det med akvarellpennorna). Testa att bara följa konturerna med pennan så ska du se att motivet kommer bättre till sin rätt!

2. Chalka gärna kanten, rita en "ram" runt och/eller lägg ett enfärgat papper under motivet. Det ser proffsigt ut. Snyggast blir det om du använder en färg som återfinns i färgläggningen av stämpeln.

Ska bli kul att se fler kort framöver!
Krama Karin